tiistai 6. toukokuuta 2014

Viva Las Vegas!

Blogitekstejä tippuu nyt vähän jälkijunassa. Jostain syystä tuppaa olemaan aika ajoin tekemistä kuin istua hotellihuoneessa naputtelemassa uutta tekstiä Ernestin kanssa (kyllä, tabletillakin on nimi). Tämä tarina kertoo päivistämme Vegasissa, jossa hemmottelimme itseämme (yllättävän kohtuuhintaisella) neljän tähden hotellilla. Hotwire-sivuston kautta saa varattua hotelleja edullisesti, mutta sillä edellytyksellä, että hotellin nimen ja tarkan sijainnin saa tietää vasta varauksen tehtyään. Etukäteen saa tietää tähdet, hotellikävijöiden suositteluprosentin ja suurin piirteisen sijainnin. Meidän kokemuksemme oli hyvä ja Monte Carlo -hotellimme oli keskellä The Stripin hulinaa ja vilskettä.

Saavuimme tosiaan hotellille myöhään ja painuimme likipitäen suoraan pehkuihin, sillä seuraavalle päivälle oli ohjelmassa päiväretki Grand Canyonille. Karttamme mukaan matka kanjonille oli "maisemareitti", mutta viivasuoraa tietä ympäröi extrakuiva versio suomalaisesta havumetsästä. Not impressed. Onneksi itse kanjoni oli überhieno. Tuntui melkein kuin olisimme tuijottaneet photoshopattua maisemaa. Vaikea uskoa, että jokin niin massiivinen ja upea muodostuma voi olla luonnon muovaama. Ikävä kyllä olimme "hieman" liian kevyesti pukeutuneita, joten patikoinnin jätimme väliin. Tyydyimme ihailemaan maisemaa katselupaikoilta eikä auringonlasku kanjonin yllä jättänyt varmasti ketään kylmäksi, kelistä huolimatta (hrrrrr).Seuraavana päivänä päästiin itse asiaan! Meillä oli edessä kaksi kokonaista päivää Vegasissa ja what happens in Vegas, stays in Vegas. Päällisin puolin paljastettakoon, että vietimme huomattavasti aikaa altaalla reilun kolmenkymmenen asteen auringonpaahteessa. Kaikille lakananvalkoisille tovereilleni kerrottakoon, että en palanut!!!! Kylpeminen SK30 aurinkorasvassa kannatti. Maistelimme tietysti hieman allasbaarin drinkkejä ja söimme hyvää ruokaa ja pistimme muutaman dollarin hyvään tarkoitukseen pelikoneisiin. Kyllä, se yksikätisen vivun vetäminen on juuri niin hauskaa kuin miltä se näyttää elokuvissa :D

Las Vegas on kyllä kaikin puolin uskomaton paikka. Kaikki olennainen on keskittynyt yhdelle kadunpätkälle ja jakautuu erilaisiin osioihin. Esimerkiksi New York, New York -hotellissa on luotu Nykin maisemaa hotellin sisälle kirjaimellisesti. Lisäksi mestoilta löytyy tietysti myös Vapaudenpatsas, Chrysler sekä Empire State Building. Hämmentävää. Päiväasussaan Vegasin valosaaste on puolestaan laimeaa ja kaupunki näyttää omituiselta.


Lauantaiaamuna jouduimme jälleen hyppäämään rakkaaseen kurakasaamme (hups, mikä se sellainen autopesu on?) ja jättämään Las Vegasin taaksemme. Toiseksi viimeisenä matkakohteenamme on Kultaisen Portin kaupunki (surprise, se onkin punainen silta!), jossa lämpötila tippui 20 asteen tietämille ja tuulta on noin 10m/s aina. Jihuu .___. Onneksi lämmöstä nauttimisen sijasta kaupungissa on paljon muuta nähtävää ja koettavaa, niistä tosin lisää myöhemmin :)

xx Sanni

Ei kommentteja: